Dobrý den všem,
jsem zde na fóru nový a dovoluji si rovnou přinést info o novém vleku. Nikde jsem o něm nenašel zmínku, ani zde ve vlákně o Dolní Moravě, ani v projektech.
Nicméně se úspěšně staví.
Dnes jsem byl na Sněžníku a udělal pár fotek. Dle infa vlekařů se jedná o novou kotvu údajně od Leitnera a má být hotová už na tuto zimní sezónu.
Je to na místě původního ostrůvku lesa, který odděloval dojezd černé sjezdovky A od stávajícího 4-Doplíka.
Ve vyhrabané rýze zatím nic nebylo, podél rýhy jsou naskládané nějaké trubky svařované ze šroubovice.
Patky už jsou taky zabetonované a startovací budka je ve stadiu hrubé stavby.
Makalo se tam i dnes, v neděli. Dole dělali na budce a na spodní koncové patce, ta byla čerstvě nalitá, hladili na ní beton.
Nahoře bagristi srovnávali terén. Horní koncová patka už je starší, taky hotová.
Celkový pohled:

Startovací budka s borcama kolem koncové patky:

Průběžná patka:

Koncová patka dole:

Zřejmě budky a patky nazýváte nějak odborněji, já to zatím neumím, tož se omlouvám předem za výrazivo
Další zbytek technologie - buben s lanem, sloupy a kladky - jsem nikde nepotkal. Ani na parkovišti u Vilemíny, ani na tom spodním, co se používalo jako sklad při výstavbě čtyřsedačky U slona.
Zřejmě to mají uskladněno jinde, případně teprve dovezou.
Snad budou informace přínosem.
Příští víkend bych tam měl být zas, pokud bude nějaká změna, můžu opět vyfotit, bude-li zájem.