Jěstě pár fotek různých výtvorů, co se
dožily dnešních dnů.
Kabina ala Kitzsteinhorn(cca 1996)Podle fotek a prospektů jsem tvaroval kabinu (v 3ds-ku r.2). Pak jsem to poskládal do roviny a vytiskl a slepil. Podle toho pak bratranec vylepšil a slepil kabinu, která je na fotkách.
Příloha:
Poznámka: Vlevo model, v pravo předloha. (kdyby to náhodou někdo nepoznal) :o))))
100_4394.JPG [ 33.87 KiB | Zobrazeno 13702 krát ]
Příloha:
100_4395.JPG [ 39.37 KiB | Zobrazeno 13702 krát ]
Pozemní lanovka Petřín(cca 1991)Vystřihovánka z ABC roč. cca 1985. Koleje jsou rozměru N (nakoupeno v NDR
). Abtova výhybna vlastní výroby (padla na to i jedna TT-čková kolej); podvozky taky vlastní výroba (i když jsem měl koupené i dva vagónky a dvě obyčejné výhybky, jak psali v návodu k vystřihovánce
) - kola s okolky z ruského "angličáku" Volha, kola bez okolků uřezané z kulatiny
. Aby to samotížně jezdilo, tak jsem musel do podvozku nalepit rozplácnuté diabolky do vzduchovky.
Pohon byl stejný jako u sedačky v prvním příspevku - traktorový podvozek a PeBe stavebnice.
Kupodivu to i fungovalo a jezdilo. No, jezdilo to dost kolíbavě, asi tak jako chodil E.T. mimozemšťan.
Příloha:
100_4401.JPG [ 42.27 KiB | Zobrazeno 13702 krát ]
Příloha:
Poznámka: Abtovka už to má pomalu za sebou
100_4402.JPG [ 63.59 KiB | Zobrazeno 13702 krát ]
Příloha:
Poznámka: Podvozek taky není ve formě. Ale to vlasně nebyl pořádně nikdy.
100_4403.JPG [ 62.09 KiB | Zobrazeno 13702 krát ]
Mimochodem, před nějakou dobou jsem na tu vystřihovánku narazil na ulozto.net (kdyby si ji snad někdo chtěl taky slepit ).kabinkaLetos jsem na netu narazil na slovenskou vystřihovánku kabinky. Někde jsem si zapsal adresu odkazu, ale nevím kam, tak až na to zase narazím hodím sem odkaz.
Závěsy kabinek jsou tak pitomé, že jsou k ničemu, ale pro nikoho určitě nebude problém si vymyslet, vytisknout a slepit vlastní závěsy. Jinak si myslím, že samotné kabinky nejsou úplně špatné.
Příloha:
100_4399.JPG [ 33.14 KiB | Zobrazeno 13702 krát ]
Příloha:
100_4397.JPG [ 47.76 KiB | Zobrazeno 13702 krát ]
Skalneté pleso(před rokem či dvěma)Zkoušel jsem by vočko v CADu trafit tvar a následně jako vystřihovánku slepit poslední kabiny Wiesnerky TL-SP. Ale dvakrát se to nepovedlo.
Příloha:
100_4400.JPG [ 34.72 KiB | Zobrazeno 13702 krát ]
Nicméně letos při mém volnění v Tatrách, když chcalo a chcalo, jsem si udělal přestávku mezi pivy a odskočil k grandholelu Praha trochu si tu kabinu poměřit. Tak to (případný model) snad už příště dopadne lépe. Zatím si kreslím v 2D pohledy, potom se vrhnu na 3D a snad někdy udělám i tu slepovánku.
Příloha:
Poznámka: Nedodělaný čelní a boční pohled.
nakres.jpg [ 4.3 KiB | Zobrazeno 13702 krát ]
Lomnický štít - nedožila dnešních dnů (cca 1991)Podle jedné fotky jsem udělal i model nové lanovky na Lomničák, ale modelu už není. Jediná památka na něj je nedodělaný pokus o vizualizaci v 3ds-ku o pět let později, kterou jsem dělal právě podle toho modelu.
Příloha:
LAN_LOM1.GIF [ 19.97 KiB | Zobrazeno 13702 krát ]