Honczik píše:
Pěkná práce
. Muselo dát práci že
?
Jak dlouho si to asi tak stavěl ?
Poprvé jsem přispěl do vlákna o blbnutí s lanovkama, takže historii připomenu udtamtud: Visutá kabinovka se mi nejprve proháněla jen na nataženém provaze mezi stromy. Pak přišla úprava závěsu na jednostranný pro možnost jízdy přes podpěry, pak sbastlení horní stanice ze shnilého schodu. O pár let později již povedenější montáž dolní stanice. Vše poháněno jen taháním za tažný provázek-zde byl po léta největším kamenem úrazu pohon vyžadující plynulou regulaci, obousměrný chod a přívod elektrické energie do lokality hodné provozu této vistuté dráhy pod širým nebem. Až letos na jaře se realizace dočkal funkční a bezporuchový provoz lanovky 36 metrů dlouhé, poháněné akuvrtačkou-340 ot/min, rychlost ~0,75 m/s, napínání je prováděno závažím (15 kg) v horní stanici.
Začal jsem na základce a dělal, jsem podle času, chuti, nápadu, zručnosti. S různými úpravami a vylepšeními na tom pracuji cca 8 let a z lanovky se stal již víceméně hotový kompaktní celek. Vylepšení se meze nekladou, např. přidělávání detailů, osvětlení, zabezpečovací zažízení, pak třeba ten pohon, abych nemusel akuvrtačku držet v ruce (spínač)...ale není spěch