Právě je sob dub 19, 2025 1:07 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 361 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 25  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kouty nad Desnou - K3 Sport
PříspěvekNapsal: ned pro 05, 2010 6:16 pm 
3S

Ivo M. píše:
Tak jsem byl omrknout toto fungl nové lyžařské středisko, které se oficiálně otvírá až za pár dnů.
Z Krnova to není až tak daleko, takže jsem vyrazil v sobotu dopoledne na čumendu.
Předpokládal jsem, že sněhu ještě tak moc není, sjezdovky jsou ještě nové, nechal jsem tedy lyže doma. Vím, je to blbost na sjezdovku bez lyží....později jsem samozřejmě litoval. Cesta přes Bruntál, Rýmařov a Skřítek v pohodě. V Rapotíně odbočit na Velké Losiny a za pár minut jsme na místě. Parking dostatečný, dokonce jsem zaparkoval přímo pod sjezdovkou. Vzhledem k tomu, že jezdím dvacet let na lyže do Rakouska, čuměl jsem jako puk. Myslím to v dobrém. Kdo to vše projektoval, asi o lyžování a servisu něco věděl. Čím začít? Kam jdou nejdříve ženské když přijedou? Shánějí se většinou po WC. Toalety jsou v přízemí pod jídelnou a barem. Hlavní dveře na fotobuňky, umyvadla také. Voda teplá, fukary foukaly. Tak a jdem něco vypít. Do prvního patra po schodech nebo výtahem. Schody s gumovými rošty - asi hned tak neuklouznete. Jedině snad pozdě večer po zavíračce až se budete vracet s partou k autu. Nahoře jeden menší bar / restaurant s bar pultem a velká jídelna / restaurant se slušným výběrem jídla. Ceny si nepamatuji, ale dalo se to přežít. Co vás zarazí - bude vám chybět smrad přepáleného oleje, tak obvyklého aroma v podobných zařízeních u nás. Obsluha ve slušivých firemních týmových dresech. Všichni byli pozorní a milí, snad to obsluze vydrží co nejdýl. Z baru přejdete na terasu nad pokladnama. Odtud přehlídnete celé nádvoří se zakrytým podiem pro večerní Open Air pařby. Bude to super místo pro sraz, když se vám někdo ztratí. Jen se u baru nesmíte zbořit, než se objeví. Terasový bar ještě v sobotu odpoledne nefungoval, jen se tam ohříval DJ mezi svými vstupy. S terasy slezete po osvětlených schodech k pokladnám. Přejdete lávku (regulérní most) přes potok okolo figurkového parku a po pár metrech dojdete ke kotvě. Ta vás vytáhne nahoru. Přejedete ke spodní stanici šestisedačky a frčíte nahoru. Toto řešení s kotvou asi bylo nutné, protože by asi nikdo nedovolil křížení sedačky a vedení vysokého napětí. Monopol ČEZ by jim vysolil takovu pálku za odstávku, při zvedání vedení a sloupů, že bychom platili za skipas dvakrát tolik. Myslím si. Ale není to až takový zádrhel, dá se to přežít. Momentálně chlapi zasněžují děly, foukali celou sobotu. Vody mají asi dost. Cesta nahoru trvá asi 7 minut. Část sedačky je krytá lesem, takže snad nezmrznete. Sedáky jsou z plastu, ale po pár sekundách cítíte pod zadnicí teplo. Nepředpokládám, že jsou vyhřívané, na to jsem se neptal. Uvidíme jak budou kluci stíhat s čištěním šestky v silném sněžení, nevšiml jsem si, zda se dají sklopit. Nahoře je společný úsek sjezdovek, který je ideální pro prcky. Slušná široká loučka s kotvou. Dvojka - Medvědí ještě nebyla dostatečně zasněžená, bylo by to o hubu a hlavně o skluznici. Takže přejezd po modrém úseku trojky a pak tradá dolů. Jelikož jsem byl bez lyží, což mne fakt nahoře žralo, vylezl jsem nahoru nad sjezdovku na hřeben. Byla inverze, takže ideál počasí. Praděd s vysílačem jako na dlani a Dlouhé stráně na dosah. Směrem na západ inverze.Udělal jsem i pár fotek: - složka Ski areál Kouty nad Desnou. http://picasaweb.google.com/Makovyivo1 . Slyšel jsem něco o poruchách při odbavování u turniketů. Ale to jsou ve zkušebním provozu drobné problémy, které se časem odladí. Ze začátku s nimi musíme počítat. Pokud nasněží, bude to super středisko. Viděl jsem dvě rolby. Jedna vypadala jako úplná funglovka, druhá byla typově starší. Svahy jsou severní, takže sníh vydrží asi dlouho. Myslím si, že časem nastane v okolí velká poptávka po ubytování, v současné době asi nebude kapacita lůžek nijak obrovská. A jestli mají lanovky odbavit přes 3.000 lidí za hoďku, nebude na svahu jen pár stovek lidí. A ne každý to má domů hodinu a půl.
Jen nechápu, kdo měl tolik energie a odvahy, aby se do takového projektu pustil. Takže gratuluji majitelům a provozákům držím palce. Teda to jsem se rozkecal, Ale to je od radosti, že Kouty.cz už fungují. Ivo M., Krnov

Odpověď na poslední odstavec: Já bych klidně taky 10 let úřadoval, půlku pak dostal od Unie a pak si jen ležel a koukal jak mi peníze lezou na účet. :D

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: ned pro 05, 2010 6:36 pm 
1-CLF

Mám osobní zkušenosti s tím "úřadováním" a s dotacemi z unie taky. Dnes bych do toho nešel. Asi máš větší kuráž.... :wink:

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: ned pro 05, 2010 6:41 pm 
3S

Ivo M. píše:
Mám osobní zkušenosti s tím "úřadováním" a s dotacemi z unie taky. Dnes bych do toho nešel. Asi máš větší kuráž.... :wink:

Já jsem si to ještě nezkusil...ale na jednu stranu, i kdybych věděl, že 10 let budu tvrdě úřadovat, šel bych do toho...protože za tím bych viděl pak celej život bez starostí a jen bych se díval, jak mi prachy lezou na účet a zaměstnanci dělaj.

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: ned pro 05, 2010 7:26 pm 
2S

tomasek.mirko píše:
Ivo M. píše:

Já jsem si to ještě nezkusil...ale na jednu stranu, i kdybych věděl, že 10 let budu tvrdě úřadovat, šel bych do toho...protože za tím bych viděl pak celej život bez starostí a jen bych se díval, jak mi prachy lezou na účet a zaměstnanci dělaj.

jako tobě se to hezky píše ale ty lidi makali na tom a makájí neustále. teď je ještě čeká slpácení uvěrů a podobně. pak ti můžou přijít špatné zimy a seš rázem v průseru....

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: ned pro 05, 2010 7:30 pm 
3S

jirmicz píše:
tomasek.mirko píše:
Ivo M. píše:

jako tobě se to hezky píše ale ty lidi makali na tom a makájí neustále. teď je ještě čeká slpácení uvěrů a podobně. pak ti můžou přijít špatné zimy a seš rázem v průseru....

Já vím, beru to docela s nadhledem, ale takhle podobně to nějak chodí no,.,

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: ned pro 05, 2010 7:47 pm 
1-CLF

to Tomasek.Mirko :

po dvou letech by jsi to vzdal........
Zkus si vyběhat stavební povolení na barák v chráněné oblasti, natož tak vykácet několik desítek hektarů lesa v Jeseníkách.
Nevím čím se živíš, tak ti do toho nechci kecat. Já jsem dost velký optimista, ale mám už něco za sebou. Jak bys živil rodinu těch deset let, co by jsi úřadoval? Prachy na projekt dostaneš většinou až po kolaudaci toho projektu. Takže menší problém s profinancováním stavby, atd.atd.

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: ned pro 05, 2010 7:47 pm 
3S

Přesně! Takhle dopadl Snowhill, který koupil do Liberce 2 nové lanovky, a málem zkrachoval...
A dopadlo to tak, že Areal musel prodat.

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: ned pro 05, 2010 7:49 pm 
3S

Holt jsem moc velký optimista, a vše vidím tak lehce a jednoduše :D

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: pon pro 06, 2010 12:09 pm 
1-CLF

Tak první zkušenost z neděle.....

... super sjezdovka č.3 - hřebenovka ...
... sjezdovka medvědí zavřena - při pohledu z lanovky dole v podstatě hnědá....

... sněhu málo i přes zasněžování... lyže trefovali neuvěřitelný počet kamenů, ale s ohledem na to že v Jeseníkách napadlo méně sněhu než v Brně, tak OK....

... parkoviště, bufet, zázamí - super....

------
Velkou připomínku mám, že v Neděli přes den měli dole ohrazenu obrovskou plochu plotky - lezla ve velkem hlina. Dojezd k sedačce byl tak cca 10-15m široký a v jednom místě v podstatě modrý led na kterém lidi padali jak kuželky...... to bych ještě pochopil.... ale proč když mají takovou plochu ohrazenou, tak jsem v ní viděl zaparkovaná nejméně 3 vypnutá děla připojená k vodě???? Netušíte někdo jestli nemají problém s množstvím vody.... z Lanovky byl vidět i kousek druhé sjeznovky medvědí a z 5 děl bylo v provozu 1. Teplota byla přes den na místě mezi -4 a -10. Na hřebenovce dole a u dolniho vleku měli puštěno cca 5 děl... Opravdu nechápu kde je problém zapnout ty děla všechny, zejména tam kde se nelyžuje je to přece jedno a může to při těch teplotách valit 24h/denně.
-----

až bude víc sněhu, tak se těším na opáčko bez kamenů....

Gratuluji majitelům k úspěchu. Jen by mně zajímalo jestli s dalšími lanovkami přidají i sjezdovky... nyní tam bylo lidí tak na 50% kapacity a sjezdovky místy dost plné... Myslím, že v sezóně to bude se všemi sjeznovkami tak akorát... Jen se obávám jestli ten průsek v lese vedle hřebenovky co je vidět na mapě střediska nenaznačuje, že tam chtějí přidat další lanovku.... to by pak dopadlo jak většina českých středisek přelidněním na svahu....

Pokud máte někdo jejich plánek cílového stavu rád uvítám, ale nedokázal jsem nikde nic nalézt....

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: pon pro 06, 2010 1:52 pm 
3S

pv13 píše:
Tak první zkušenost z neděle.....

... super sjezdovka č.3 - hřebenovka ...
... sjezdovka medvědí zavřena - při pohledu z lanovky dole v podstatě hnědá....

... sněhu málo i přes zasněžování... lyže trefovali neuvěřitelný počet kamenů, ale s ohledem na to že v Jeseníkách napadlo méně sněhu než v Brně, tak OK....

... parkoviště, bufet, zázamí - super....

------
Velkou připomínku mám, že v Neděli přes den měli dole ohrazenu obrovskou plochu plotky - lezla ve velkem hlina. Dojezd k sedačce byl tak cca 10-15m široký a v jednom místě v podstatě modrý led na kterém lidi padali jak kuželky...... to bych ještě pochopil.... ale proč když mají takovou plochu ohrazenou, tak jsem v ní viděl zaparkovaná nejméně 3 vypnutá děla připojená k vodě???? Netušíte někdo jestli nemají problém s množstvím vody.... z Lanovky byl vidět i kousek druhé sjeznovky medvědí a z 5 děl bylo v provozu 1. Teplota byla přes den na místě mezi -4 a -10. Na hřebenovce dole a u dolniho vleku měli puštěno cca 5 děl... Opravdu nechápu kde je problém zapnout ty děla všechny, zejména tam kde se nelyžuje je to přece jedno a může to při těch teplotách valit 24h/denně.
-----

až bude víc sněhu, tak se těším na opáčko bez kamenů....

Gratuluji majitelům k úspěchu. Jen by mně zajímalo jestli s dalšími lanovkami přidají i sjezdovky... nyní tam bylo lidí tak na 50% kapacity a sjezdovky místy dost plné... Myslím, že v sezóně to bude se všemi sjeznovkami tak akorát... Jen se obávám jestli ten průsek v lese vedle hřebenovky co je vidět na mapě střediska nenaznačuje, že tam chtějí přidat další lanovku.... to by pak dopadlo jak většina českých středisek přelidněním na svahu....

Pokud máte někdo jejich plánek cílového stavu rád uvítám, ale nedokázal jsem nikde nic nalézt....

četl jsem reakce na facebooku, a psali tam podobný poznatky...rozhodně to uspěchali no..

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: pon pro 06, 2010 3:51 pm 
3S

Ale no tak šlo o zkušební provoz, lidi můžou být rádi že se vůbec lyžovalo :ano:

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: pon pro 06, 2010 3:53 pm 
3S

Carver píše:
Ale no tak šlo o zkušební provoz, lidi můžou být rádi že se vůbec lyžovalo :ano:

To je na jednu stranu pravda, ale i ve zkušebním provozu nemají právo ti zničit lyže kamenama a hlinou na Hřebenovce...

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: pon pro 06, 2010 6:47 pm 
Funitel

Tomu nerozumím :? Já se přiláním k tomu "buďme rádi, že se vůbec lyžovalo". Mohli na to upozornit, možná upozornili, ale taky se spoléhá trochu na duševní vyspělost klientů. Myslím, že kdyby byl svah pro všudypřítomné kameny nesjízdný, tak tam asi lidi nepouští. Já jsem si taky včera podrápal skluznici v Pasekách na modré bo tam ještě koukala cesta a krtiny, ale nálada v areálu byla právě ve stylu "protočíme to před sezónu, kdo se bude chtít svézt, ať přijde". Totéž předpokládám, že se dělo i v Koutech...

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: pon pro 06, 2010 6:55 pm 
3S

KarosáK píše:
Tomu nerozumím :? Já se přiláním k tomu "buďme rádi, že se vůbec lyžovalo". Mohli na to upozornit, možná upozornili, ale taky se spoléhá trochu na duševní vyspělost klientů. Myslím, že kdyby byl svah pro všudypřítomné kameny nesjízdný, tak tam asi lidi nepouští. Já jsem si taky včera podrápal skluznici v Pasekách na modré bo tam ještě koukala cesta a krtiny, ale nálada v areálu byla právě ve stylu "protočíme to před sezónu, kdo se bude chtít svézt, ať přijde". Totéž předpokládám, že se dělo i v Koutech...

Ano, takhle to bylo myšleno i v koutech, ale co jsem četl, tak to tam bylo hodně blbý, hodně kamenů a třeba prej i pařezy na sjezdovce atd. Přitom měli už cca. 10 dní na zasněžení, takže měli docela dost času.

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: stř pro 08, 2010 10:25 am 
1-CLF

Taky přidám trošku vody do mlýna. Kouty jsem navštívil pěkně na mikuláše, jednak ze zvědavosti co tak kluci vytvořili a jednak protože jsem se nemohl dočkat jak si letos poprvé zalyžuji. Je jasné že areál má ještě nevychytané některé věci, co se týká zasněžování tak byly tam místa který se dali sjet leda tankem, ale jinak naprostá spokojenost. Myslím si, že jakmile se vychytají některé mouchy, tak to bude v pohodě.

Profil Poslat e-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 361 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 25  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]