Carver píše:
V poslední době na fóru často řešíme rozvoj středisek a problémy s NP, CHKO apod.. Jedná se o rok starou záležitost, ale teď mě napadlo zeptat se na váš názor. Možná ne všichni vědí, že loni byl v Malé Úpě spuštěn nový, 1000m/200m vlek "Pomezky" se sjezdovkou vedle jeho trasy. Říkal jsem si že to je fajn, než jsem zjistil kde se vlek nachází. Vede přímo na hlavní krkonošský hřeben, do zóny KRNAPU, na horu Czolo do výšky 1268m nedaleko od Sněžky. Navíc vlek ani nenavazuje na stávající středisko. Může mi někdo vysvětlit, kdo to mohl povolit? Nejsem ekolog, ba naopak, ale tohle mi prostě vadí a nerozumím tomu jak se to mohlo stát?! KRNAP má problém s propojením středisek mimo hlavní hřeben (Černá hora+Důl, Benecko+Herlíkovice...), dokonce mimo KRNAP (Špindl...), které by byly opravdovým přínosem, a tohle povolí? Zajímalo by mě jestli o tom něco nevíte, protože mě to doslova uráží a připadá mi to jako výsměch. Osamocený vlek vedoucí na hlavní hřeben nejvyššího českého pohoří...
Též jsem na to koukal jako blázen, na pomezky jsem narazil, když mi přišla od kolegů pozvánka na vánoční pobyt, takže letos tam přes svátky vyrážím, někde jsem slyšel něco ve smyslu, zdevastovaného lesu, takže výstavbou pisty mu udělali službu...to je ale dle mě blbost. Nicméně kopec je to překrásný, a myslím že by mě mohl i dva dny bavit, máme pak v plánu ještě pec a černou horu...